Spela golf på Teneriffa, Spanien

På alla Kanarieöarna finns totalt nästan 20 golfbanor. Teneriffa, den största ön, är den som har flest antal banor. Detta gör att bantätheten är stor, men också att din nästa golfrunda aldrig är långt borta. Att spela golf på Teneriffa är lika mycket en fantastisk naturupplevelse som en avkopplande sportaktivitet. Här kan man spela på exklusiva banor och bo på vackra hotell bara ett stenkast därifrån. Med egen bil kan man även ta sig runt till de banor som inte ligger lika nära ditt boende.
Det är en stor blandning av olika golfbanor som finns tillgängliga. Det finns dyrare och billigare banor, nyare och äldre. Real club golf de Tenerife är en av de många golfklubbarna på Teneriffa. Denna klubb är Spaniens näst äldsta golfklubb och startades redan 1932.

På Teneriffa kan man egentligen spela golf året om, även om det är ett populärare resmål under höst och vinter. Det är då ett skönt sommarklimat på ön som gör att man kan njuta av sol, bad och golf på en och samma resa. Även under sommaren kan man spela här. Kanarieöarna befinner sig ute i Atlanten och vindarna tar udden av den mest extrema sommarvärmen